#TestiranjeAutomatizacije — Euro NCAP testira tehnologiju autonomne vožnje

0
12
This post was originally published on link to source

Rezultati ankete su svesno objavljeni u vreme kada je I Euro NCAP objavio svoje ocene sa prvog testiranja tehnologije autonomne vožnje, a rezultati ankete su sušta suprotnost mogućnostima tih autonomnih sistema I naglašavaju popriličnu konfuziju koja postoji među vozačima motornih vozila kada govorimo o realnoj slici automatizovane ili autonomne vožnje.

Sistemi za pomoć pri vožnji na prilagodljivi tempomat, sistem za ostanak u saobraćajnoj traci I sistem za kontrolu prekoračenja brzine koji pomažu vozaču u vožnji na auto-putu.

Trenutno nijedan automobil na tržI&scaron.
Automobili koji su danas dostupni mogu da pruže pomoć pri vožnji, ali to ne bi trebalo mescaron;ati sa autonomnom vožnjom. Je I dalje apsolutno odgovoran za bezbednu vožnju.
Kada se koristi ispravno, ova tehnologija može da pomogne vozaču da održava bezbednu udaljenost, brzinu i da ostane u traci.

Ove sisteme ne bi trebalo koristiti u situacijama za koje nisu predviđeni i ne bi se trebalo uzdati u njih kao alternativu bezbednoj i kontrolisanoj vožnji.
Različiti proizvođači su na različite načine primenili tehnologije za pomoć u vožnji u smislu nivoa pomoći koji je pružen vozaču.
 
Mikiel van Ratingen (Michiel van Ratingen), generalni sekretar Euro NCAP programa rekao je:
„Poruka koju Euro NCAP šalje nakon ovih testiranja je jasna — automobilima, čak i onima sa naprednim sistemima za pomoć pri vožnji, je potreban oprezan i koncentrisan vozač za volanom u svakom trenutku. Od krucijalne je važnosti da najsavremeniji pasivni I aktivni sigurnosni sistemi ostanu na raspolaganju u pozadini kao ključan sigurnosni strategy B.“

Advertisement