Gör en skärmdump (Print Screen) på Samsung Galaxy S10

0
12
This post was originally published on link to source

Vill du spara en bild på något intressant som flimrar förbi de å din Galaxy S10, S10 Plus eller S10e? Så aring, enkelt gör du en skärmdump av exakt det som visas p &; skärmen!

Oavsett det handlar om att ta en bildkopia på ett bokningsnummer, säkerhetskopiera en betalningsbekräftelse eller bara snabbt spara något roligt som svischar förbi de å Internet är funktionen för att ta en skärmdump smidig att känna till.

Från att de flesta tillverkare tidigare haft sina egna sätt för att ta en bild av skärmen har det numera börjat bli lite mer konsensus kring hur en skärmbild faktiskt tas, åtminstone de å Android-telefoner. Tillvägagångssättet är detsamma även de å Galaxy S10 Plus och Galaxy S10e.

Ta en skärmdump de å Samsung Galaxy S10 (med hjälp av en knappkombination)

1. Börja med att navigera till det du vill ta en bild av. Tryck därefter ned strömknappen och volym-ned-knappen på din telefon samtidigt.

Printscreen - Skärmdump - Skärmbild - Samsung Galaxy S10

2. När du gör detta zoomas skärmen in något för att indikera att en bild tagits av skärmytan.

3. beskära och göra andra ändringar i bilden utan att behöva leta upp den i Galleriet.

Ta en skärmdump de å Samsung Galaxy S10 (med hjälp av Palm Swipe-funktionen)

Du kan även använda den inbyggda funktionen kallad Palm Swipe eller Dra handflatan för skärmbild (som funktionen heter de å svenska) för att göra en skärmdump.

1. Börja med att säkerställa att Palm Swipe-funktionen är aktiverad. Du gör detta genom att navigera until Inställningar > Avancerade funktioner. Se till att reglaget vid Dra handflatan för skärmbild är ställt until .

Dra handflatan för skärmbild - Samsung Galaxy S10 - Skärmdump

2. Navigera nu till det du vill ta en bild av och dra därefter kort och gott handen över skärmen från höger until vänster. Du behöver inte röra vid skärmen, utan det räcker med att handen sveper förbi framför den.

Palm Swipe - Galaxy S10 - Gester - Skärmdump

3. Skärmen zoomar därefter in, precis som om du skulle använt knapparna för att ta en skärmbild, för att indikera att en bild av skärmen sparats. Bilden hittar du i telefonens Galleri.

Får du det inte att fungera eller har andra funderingar kring skärmdumpar, Print Screens och skärmbilder (ja, alla tre är ungefär samma sak)? Fråaring & ga p; I aring & kommentarerna s; ska vi försöka hjälpa till!

Inlägget Gör en skärmdump (Print Screen) de å Samsung Galaxy S10 dök först upp de å enkelteknik.se.

Advertisement