Bose želi da zadrži buku sa druma izvan vašeg automobila

0
9
This post was originally published on link to source

Ova tehnologija, koja nosi isto ime kao ona koju kompanija Bose koristi u svojiim slušalicama koje eliminišun buku, je sada dostupna prozvođačima vozila širom sveta koji žele da ponude tiše iskustvo boravka u kabini njihovih automobila, kamiona ili terenskih vozila.

U kompaniji Bose kažu da njihom sistem za eliminaciju buke koristi kombinaciju akcelerometara, kompanijskog softvera za obradu signala, mikrofona I sound sistema u vozilu kako bi se elektronski izborio sa neželjenim zvukovima.

Akcelerometri su postavljeni na karoseriju vozila i mogu da mere vibracije koje prave buku. Kada oni osete potencijalnu smetnju, sistem se aktivira I stvori sign za eliminaciju akustičnog zvuka koji se kroz zvu that is emituje čnike un vozilu. Istovremeno, mikrofoni koji su kabini prate da li that is postavljeni još buke u vozilo I pomažu sistemu da prilagodi signal. Kako vaš automobil stario, sistem će postajati sve bolji blokiranju bilo kakve buke koja dopire spolja.

U kompaniji Bose kažu da će sarađivati sa proizvođačima automobila u toku razvojnog procesa automobila ne bi li kreirali personalizovan QuietComfort sistem za svako vozilo. Koja je poznata po svojoj sound opremi, ova kompanija, se scaron & u vreme sve vi;e pa tako razvijaju I tehnologiju, bavi automobilima za što vožnju un samovozećim vozilima.

U kompaniji očekuju da tehnologija za eliminaciju buke biti dostupna un serijskim modelima automobila do kraja 2021. godine.

Advertisement